utorok 11. septembra 2012

HEMATIT.

Hematit.

Už starí Babylončania používali hematit ako symbol šťastia a úspechu. Naopak, Egypťania verili, že ak zosnulému priložia pod hlavu kameň hematitu, umožní im to vstup do záhrobia. Ak sa vyberieme smerom ku krajinám Orientu, tak v týchto krajinách ľudia verili, že ich ochráni pred nebezpečím a taktiež ochráni mladé dievčatá panny pred urieknutím a porobením. V stredoveku sa začal hematit používať ako materiál, ktorý sa vkladal do brošni, pečatných prsteňov a náramkov. Dodnes sa používa ako ľahko spracovateľný materiál.

Zaujímavosti:
Slovo hematit pochádza z gréckeho slova haema, čo v preklade znamená krv.
Hlavné ťažiská tohto minerálu sú v Brazílií, v USA, v Kanade, v Chile, vo Venezuele, v Austrálií.
Hematit sa spája v astrológií so znameniami Škorpión a Baran.

Hematit.
Tento kameň, alebo minerál, obsahuje energiu zeme. Prináša nám silu a vitalitu vďaka jeho pokojnej a dôraznej vibrácii. V kritických situáciách, v oslabení, vo vyčerpanosti alebo v chorobe nám pomáha nabrať novú životnú energiu, posilniť organizmus či opäť sa vzchopiť k životu. Nájdeme v ňom oporu, ak prekonávame pocity neistoty a beznádeje. Hematit obracia našu pozornosť k základným potrebám. Tieto základné potreby udržujú náš organizmus v pravidelnom chode a v rovnováhe. Taktiež udržujú život v jeho plnej kvalite. Dokáže aktivovať našu vôľu, odvahu a rozhodnosť. Odstraňuje psychické výkyvu a poruchy, pretože psychické výkyvy alebo poruchy majú vplyv na naše zdravie a stav celého organizmu. Ak sa zaoberáme meditovaním, hematit vytvára okolo nás ochranné pole pred negatívnymi duchovnými vplyvmi, ktoré náš môžu priviesť na nesprávne cesty. Poskytuje nám ochranu Matky Zeme, ktorá nám prináša vnútorný pokoj a pocit tepla, bezpečia či ochrany.

Hematit naozaj dokáže pomôcť.
Hematit.
Tento minerál podporuje tvorbu červených krviniek, ktoré nám dostatočne zásobujú bunky kyslíkom. Dokáže spustiť ozdravujúce procesy pre krvný obeh a srdce, posilní pľúca, pečeň a slezinu. Hematit prikladáme na telo. Má aj vnútorné použitie, a to vo forme vody, vždy na prázdny žalúdok. V takejto forme sa používa aj na regeneráciu obličiek. Ženám a dievčatá pomáha, ak majú problémy s pravidelnosťou menštruácie a poruchy spojené s bolesťami. Ďalej sa doporučuje k zastaveniu krvi a na odstránenie opuchu a krvných zrazenín. Nepoužívať pri zápaloch!!!

Podľa tradícií sa hovorí, že spolu s ruženínom má priaznivý účinok proti nespavosti. Niektorí zase tvrdia, že hematit je možné používať aj ako krištáľ, a to ako podporný očistný kameň pre minerály, ktoré by nemali prísť do dlhodobého styku s vodou.

Hematit očistíme pod vodou ale krátko. Novú energiu získa na priamom slnku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára