piatok 7. septembra 2012

AMETYST.

Ametyst.
   
     Ametyst je známy svojím fialovým niekedy purpurovým nádychom. Často má žlté škvrny alebo biele pruhy, čo jeho drahokamovú kvalitu znehodnocuje. V starom Grécku bol tento kameň často nosený ako amulet. V stredoveku to bol kameň cudnosti a cirkevní duchovní verili, že posilní ich sexuálnu zdržanlivosť. Z ametystu sa brúsili kamene do biskupských prsteňov. 

Niekoľko zaujímavostí.
     Názov Ametyst pochádza z gréckeho slova neopojný.
Ťaží sa na ostrove Madagaskar, v Brazílií, v Uruguay, USA, v Kanade, v Bolívií, v Mexiku a na Srílanke. Tento polodrahokam patrí znameniam: ryby, strelec, panna, kozorožec a baran.

Vlastnosti kameňa.
     Ametyst nám dokáže poodhaliť tajomstvá našich snov a denných vízií. Pomáha nám objaviť intuíciu predpovedať budúcnosť a nazrieť na druhú stranu života. Kresťania nosia tento kameň aby prejavili svoju pokoru a sebaobetovanie. Pomáha im udržať ich vnútornú duchovnú čistotu a vyhnúť sa pokušeniu. Vie v nás potlačiť hnev, zbabelosť, strach a iné negatívne vlastnosti a sklony. Prebúdza v nás múdrosť a dobrotu. Posilňuje lásku k blížnemu. Prináša harmóniu do vzťahu muža a ženy a pomáha v ľúbostnom živote. Používa sa ako pomôcka k modlitbám. Zaženie obavy z budúcnosti, strach zo smrti a pomáha objaviť vnútorný kľud. 

     Ametyst má silu utíšiť fyzickú a citovú bolesť. Prináša útechu a pomáha ku pokojnému spánku. Znižuje stres a dokáže potlačiť smutné zážitky v našich spomienkach. Používa sa na liečenie hystérii a halucináciám. Používa sa taktiež pri liečení závislosti na alkohole, drogách a liekoch. Pri bolestiach hlavy sa tento kameň prikladá na čelo. U detí dokáže utíšiť agresívne chovanie. Nabíja sa s krištáľom a v tieni. Čistí sa vo vlažnej vode. Na slnku stráca farbu a bledne. Nikdy ho nedávame na priame slnko. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára