piatok 5. októbra 2012

Jin - jang

Jin - jang pochádza z dávnej Číny.
Čo znamená Jin - jang?
     Jin - jang pochádza z čínskej filozofie. Opisuje navzájom opačné a doplňujúce sa dve sily. Opisované dve sily sa nachádzajú v každej neživej i živej časti vesmíru.
     Jin - tmavší element, pôsobí smutne a tmavo a pripisuje sa k tmavej sile noci. Symbolizuje vodu a zem. Táto časť Jin sa spája s pasivitou.
     Jang - svetlejší element na rozdiel od Jin. K tejto časti sa pripisuje veselosť, svetlo, je mužský a priraďujeme ho k svetlu žiariacemu počas dňa. Symbolizuje oheň a vietor.

Prívesok zobrazuje symbol Jin - jang.
     Ako sme si mohli všimnúť, Jin - jang predstavuje spojenie protikladov. To znamená, že zobrazuje tmavú noc, ale jeho druhá časť zobrazuje svetlo počas dňa. Všetky sily v prírode majú obidva stavy, ktoré sú neustále v pohybe. Niekedy je symbol zobrazovaný nesprávne, keď je sa zobrazuje farbami. Tento znak nezobrazuje čiernu a bielu ako navzájom opačné, odpudzujúce sa, ale zobrazuje tmu a svetlo. Všetko existujúce na tejto planéte je možné popísať symbolom Jin - jang. Jin a jang do seba zapadajú, pretože nie všetko je obsiahnuté v Jin alebo jang. Obsah Jin je doplnený časťou z Jang a naopak. Obsah z Jang je doplnený časťou z Jin.

     Jin - jang sú nevylučiteľné. Sú základom všetkých javov. Učenie o tomto symbole je opísané v mnohých literatúrach starej Číny. Učenie vytvorilo spoločnú pôdu, na ktorej sa stretávali a zbližovali protikladné školy.

Čo Vám dokáže zabezpečiť prívesok, ktorý symbolizuje Jin - jang?

Dokáže zabezpečiť duševnú a fyzickú rovnováhu, pomáha nám orientovať sa na správnu cestu v živote, čo sa týka mužov, dodáva im silu oplodňovať a ženám dodáva tak isto silu oplodniť a rodiť.
Ak Vás tento prívesok Jin-jang zaujal, je možné si ho zakúpiť tu za menej ako 5 EUR.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára