piatok 31. augusta 2012

Egyptský kríž života ANCH.


Egyptská pyramída.
     Egyptský kríž alebo Nílsky kríž je najpoužívanejším amuletom. Talizman zobrazuje večný život bohov. V starom Egypte je symbolom dlhovekosti a večného zdravia, preto sa stal aj obľúbeným amuletom starých Egypťanov. Egypťania ho spájali s kultom slnka a slnečným bohom. Egyptský kríž je vyrábaný z leštenej medi alebo zo zlata, nikdy nie zo striebra. Pýtate sa prečo nie zo striebra? Striebro a oceľ predstavujú nevhodné prvky pre tento amulet. 

     Tento nazývame aj kľúčom života, pretože otvára brány raja a zjednocuje s bohmi. Taktiež otvára naše cesty k večnému životu, ktorý môžete prežiť v blaženosti. Dokáže navrátiť stratenú energetickú rovnováhu, dokáže odstrániť škodlivé vplyvy z organizmu vzniknuté z choroby a únavou.

Egyptský kríž života ANCH. 
Amulet života.


ANCH - lat. crux ansata -  znamená staroegyptské označenie pre život. Egyptskí bohovia a egyptské bohyne sú zobrazovaní spolu s anchom, ktorí sú držaný pevne za jeho slučku. Podľa archeologických nálezísk staroegyptských hrobiek, sa dozvedáme, že pomocou kľúča Anch prinášajú bohyne alebo bohovia život. Predstavuje vlastne dar pre bohov, ktorým umožňuje navrátiť nový druhý život zosnulému. Tento hieroglyf spolu s hieroglyfmi, ktoré zobrazujú silu a zdravie, môžeme nájsť na hlinených egyptských tabuľkách a hrobkách. Tento symbol - znak - sa stal populárnym u mnohých umelcov a vyznávačmi gotického štýlu obliekania a výzoru.



Zhrnutie: Egyptský kríž života alebo taktiež Nílsky kríž umožňuje zabezpečiť dlhý život, dokáže priniesť pevné zdravie, očisťuje organizmus, zabezpečuje znovuzrodenie alebo nový druhý život a pomáha načerpať nové sily po dlhej chorobe.


Ak Vás tento amulet života zaujal, je možné si ho zakúpiť za menej ako 5 € na tomto odkaze, nájdete tam aj ďalšie amulety a talizmany: egyptský kríž prívesok.

1 komentár: