štvrtok 30. augusta 2012

Amulet Fanes.

Grécky amulet Fanes.
Tento starogrécky amulet, nazývaný aj ako Mitra alebo Phanes, zobrazuje grécku postavu - Boha času. Amulet pomáha k správnemu a efektívnemu naplánovaniu činností a procesov v chronologickom slede tak, aby konečný výsledok bol výsledkom harmónie a správnosti. Taktiež pomáha pri reinkarnácií a pri relaxovaní či odpočinku. Udržiava všetko existujúce na tomto svete pohromade - všetko má svoj čas a poriadok. 

História amuletu Fanes

Prvé zobrazenie tohto talizmanu pochádza z čias starovekého Grécka a Rímskeho impéria z druhého storočia nášho letopočtu. Tento amulet je označovaný aj ako Mitra. Archeológovia dali tejto náboženskej postave aj označenie ako bohyňa Phanes. Mnoho archeologických vykopávok dokazuje to, že Mitra mala náboženský ale aj mýtický význam.
Fanes.
Iná história hovorí o Mitre v mužskom rode, ktorý sa narodil z horiaceho vajca v plameňoch. Neskôr došlo k spodobneniu na gréckeho boha Chronos. Tento Boh bol okrídlený, mal rohy a baranie nohy. V rukách nosieval blesk a železo. Mitra mal úlohu udržiavať svet pohromade a mal zabrániť vzniku chaosu.
Preto tento Amulet Fanes - Mitra - má za úlohu, aby na svete nevznikal chaos, aby bol chaos nahradený poriadkom a všetko existujúce malo svoj časový sled a bolo udržané pohromade.

Zobrazené umiestnenie symbolov na tomto amulete, nie je náhodné. Zobrazené sú slnovraty, dni rovnodennosti či svetový rovník. Pri tomto symbole  treba pripomenúť, že učenci v Grécku už vyše 1500 rokmi pred Koperníkom či Galileom vedeli, že Zem guľatá. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára